fbpx

Verden sett med høyrehjernen

Verden sett med høyrehjernen

Høyrehjernen ser det store bildet, og er ikke opptatt av detaljene. Den prosesserer all informasjon på en gang. Den kontrollerer stor muskulatur, og dermed holdning, gange og balanse. Høyrehjernen styrer ikke verbal kommunikasjon, og hjelper oss med å lese kroppsspråk og følelsene til andre mennesker, og gir oss empati. Fra høyrehjernen får vi vår intuisjon og magefølelse fra.

Høyredominante personer er vanligvis de som blir våre ledere. De er kreative og oppfinnertypene som kommer opp med nye ideer. De er ikke alltid de flinkeste på skolen, men er kreative og forstår symboler, metaforer, humor, og musikk. Høyrehjernen opplever verden som i konstant endring. Det er her vi får vår fantasi, og den tyder og tolker sosiale koder, og bidrar til korrekt oppførsel.

Kunstnere med en høyredominans er bedre på det abstrakte, og kreerer kunst eller gjenstander som ikke finnes i virkeligheten, de har en fantastisk fantasi, og er innovative. Høyrehjerne musikere er gjerne tekstforfatterne, eller de som gir gammel musikk nytt liv i en ny spennende form.

Noen karakteristikker:

 • Det store bildet
 • Stor muskulatur
 • Leser kroppsspråk
 • Sosial
 • Forsiktig
 • Trygghetsorientert
 • Følelser
 • Empati
 • Negativ
 • EQ
 • Leseforståelse
 • Praktisk
 • Abstrakt tenking
 • Liker nye ting
 • Lever i nuet
 • Intuitiv
 • Demper immunsystemet

Yrkesvalg for høyredominante:

 • Arkitekt
 • Kunstner
 • Idrettsutøver
 • CEO
 • Underholder/skuespiller/komiker
 • Oppfinner
 • Forfatter
 • Politiker
 • Selger
 • Sanger/tekstforfatter
 • Lærer

Høyrehjerne personligheter kan ha utfordringer med:

 

vestre hjerne

De som derimot har en venstrehjerne personlighet er opptatt av å ha orden og system i livet. De liker struktur og forutsigbarhet. Du kan lese mer om dem her.

Er du usikker på om du er høyre eller venstre dominant? Ta dominanstesten.